Sokeririippuvuus

Tää alkaa pikkuhiljaa riistäytyä käsistä. Kesällä ja keväällä ei ole koskaan ollut ongelmia olla ilman, mutta heti kun tulee kylmää ja pimeää, sitä on saatava päivittäin. Olen yrittänyt vähentää, en esim. laita enää smoothieen hunajaa, vaan yritän pärjätä pelkillä hedelmillä ja marjoilla. Pari päivää viikossa pystyn olemaan “kuivilla” ja täytyy myöntää, että ne päivät on ihan kamalia. Olen yrittänyt kompensoida lähes päivittäistä sokerin kulutusta syömällä muuten terveellisesti. Treenaan 5-6 kertaa viikossa, enkä liho helposti, mutta siitä huolimatta jatkuva makean syöminen ei varmaankaan ole hyväksi.

28102015-IMG_2671

Olin Makuunissa töissä useamman vuoden ja noiden vuosien aikaan tuli maisteltua karkkia kilokaupalla. En tällä hetkellä erityisemmin välitä karkista, mutta tykkään leipoa ja esim. keksit maistuu. En myöskään pysty syömään makeaa suuria määriä kerralla, vaan pienikin määrä riittää, mutta tuntuu siltä, että tarvitsen sitä säännöllisesti. Tein tänään mokkapaloja na ne on niiiiin  hyviä! ❤ Söin kaksi ja laitan loput pakastimeen, toivottavasti en vetäise niitä heti huomenna. Ruåtsalainen fika-kulttuuri ei myöskään auta asiaa, kun pullaa sun muuta on saatavilla joka paikassa.

Joskus töissä (ei Makuunissa) oli puhetta siitä, miltä se tuntuu kun tulee kotiin ja vetäsee enemmän, tai hyvänä päivänä vähemmän karkkia. Itse kuvasin kyseistä tunnetta “valaistumiseksi”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s