Hiustenvärjäyksestä

Olin 17 kun värjäsin tukan ekan kerran mustaksi. Se on ollut viimeiset 10 vuotta enemmän tai vähemmän musta, vaikka olen useaan otteeseen yrittänyt lopettaa värjäämisen. Vajaa vuosi sitten ostoslistassani luki “hiusväri”, lykkäsin värin ostamista viikosta toiseen ja kolme kuukautta myöhemmin katsottuani peiliin, totesin pitäväni uudesta lookistani. Hiustenvärjäys on aina ollut ikävää puuhaa, väri sotkee naaman, kädet ja pahimmassa tapauksessa koko kylppärin. Normaalisti värjään noin 5-6 viikon välein, mutta pidempiäkin taukoja on ollut. Aina olen kuitenkin päätynyt taas mustaan väriin.

Olin ilman hiusväriä yhteensä noin 10 kuukautta. En edes yrittänyt vaalentaa mustia latvoja, vaan annoin kaiken vain olla. En myöskään leikannut hiuksiani. Tyvikasvu on aika järkyttävä, kun katsoo alla olevaa kuvaa. Pidän hiuksia usein ponnarilla tai nutturalla, joka tuohon aikaan oli musta ja loppu tukasta maantienvärinen.

tyvikasvu2Mietin hiustenvärjäystä myös muuten kuin ulkonäön kannalta. Väri ei varmaan ole erityisen hyödyllistä terveyden kannalta ja aivan varmasti kuormittaa ympäristöä, loppupeleissä kuitenkin tyyli voitti ja oli pakko käydä ostamassa väripurkki. Myös Ruotsiin muuttaminen sai mut lykkäämään värjäystä, koska täällä ei ole kovin yleistä värjätä tummaksi. Kaikki on blondeja. Melkein. Pidän tukan mustana nyt ainakin toistaiseksi, kunnes keksin jotain parempaa.

header
Half & half hair no more.

Aasiassa asuessa musta tukka oli mielestäni kiva, koska sulauduin paremmin valtaväestöön, vaikka naamasta toki näki etten ole aasialainen. Kiinalaiset tuijottaa joka tapauksessa, mutta en kertaakaan päätynyt paikallisten valokuviin, koska tumma tukka ei kiinnosta. Jos on blondi niin pääsee taatusti poseeraamaan. Mulla oli Koreassa haalistunut tummanruskea tukka tyvikasvulla ja paikallinen kampaaja ei millään olisi halunnut värjätä sitä mustaksi, sain kuitenkin sen ylipuhuttua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s