Ruotsissa ärsyttää top 10

Asiathan on sinänsä täällä varsin hyvin, muttei kaikki oikeesti ole aina paremmin.

1. Pinnallisuus. En Suomessa pahemmin välittänyt siitä, mitä salilla oli päällä, mutta täällä erottuu joukosta, jos legginsit ja kengät ei ole Niken tai jonkun vastaavan. Tänne muuttaessa omat Niket jäi vahingossa Suomeen ja ostin tilalle Lidlistä lenkkarit hintaan n. 20 e. Hävetti. Onneksi kävin lomailemassa Suomessa ja nyt kehtaa taas käydä salilla.

Gym fashion

2. Parisuhdekeskeisyys. Ehkä tää on vain Umeå-juttuja, mutta välillä tuntuu siltä että on jotenkin outoa olla sinkku. Usein tuntuu myös siltä, ettei ihmisillä ole täällä muuta tekemistä, kuin lisääntyä naapurin kanssa.

3. Tinder on aina tyhjä. Helsingissä matchit ei loppuneet koskaan ja täällä joutuu miettimään kävisikö kaikki ehdokkaat läpi tänään, vai pitäisikö säästää myös huomiseksi muutama. Myös kynnys painaa vihreää on matalammalla, koska jos on liian tiukat kriteerit jää luultavasti tyhjin käsin.

Tinder is empty

4. Kahvi on pahaa. Asuin vuoden jenkeissä ja totuin litkimään Starbucksin cappuccinoja. Palasin Suomeen ja kahvi maistui ihan myrkyltä. Olen hyvin pitkälti siitä asti ollut teenjuoja, mutta jossain vaiheessa suomalainen kahvi alkoi taas menettelemään. Ruotsalainen kahvi taas on valehtelematta maailman hirveintä. Tulee mieleen nuuskan ja tiskiveden seos aina kun erehtyy juomaan sitä.   Kahvi

5. Feminismi. Heitin mielestäni hyvän läpän naistenpäivän vietosta. Heitin sen myös Twitteriin. Englanniksi. Umeå University lakkas seuraamasta mua. Vakavilla asioilla ei sovi leikkiä, vaikka mulle tasa-arvo on itsestäänselvyys ja hauskaa on ainoastaan se, miten vahvasti naisten oikeudet Ruotsissa puhuttaa.

6. Nuuska on paitsi Ruotsin lahja maailmalle, myös aika ällöä, kun niihin pusseihin törmää mitä erikoisemmissa paikoissa.

Nuuska

7. Pimeys. Luulin, ettei tänne sopeutuminen olisi vaikeaa, mutta kun vertaa Helsinkiin, valoisaa aikaa on oikeesti vähän. Päivällä on hämärää ja aurinko laskee klo 14.00. Eikä katuvaloja ole ihan yhtä tiheässä.

8. Kaupasta ei saa ruisleipää. Vaihtoehtoina on yleensä pullamössö tai näkkäri.

Ruisleipaa ei ole   9. Kuivaa siideriä ei saa mistään. No okei, systemissä on PUOLIkuivaa päärynä Crowmooria.

Kuiva siideri puuttuu

10. Avoimuus, on sinänsä hyvä asia, mutta joka paikassa on juttua, kusesta, p*skasta, v*tuista ja kikkeleistä. Välillä ällöttää lukea esim. Metro Sverigeä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s